Tam, kjer so doma bele breze, tam so doma naše čebele, ki še lahko uživajo v nabiranju nektarja in mane v neokrnjeni naravi.

 

 

Prva stran Belokranjski med Cvetni prah Matični mleček Propolis Vosek Ostalo Vzreja rodovniških matic Cenik O nas Kontakt Ali veš... Povezave
                        Krvavčji Vrh
   

Aktualna ponudba medu na Družinskem čebelarstvu Plut

Na našem čebelarstvu vam lahko ponudimo več vrst medu in sicer: cvetlični med, gozdni med, akacijev med, kostanjev med in med. Slednji je mešanica raznih vrst medu od zgodnje spomladi do poznega poletja 2018. V njem je v manjši količini zastopan nektar velikega števila medonosnih rastlin in cvetnega prahu, kar mu daje posebno vrednost. Poleg namazov ga priporočamo tudi za slajenje čajev, ki jih uživamo ob prehladih ali kar tako. Ni presladek in ne preveč grenak zaradi česar ga imajo radi tako otroci kot starejši.

Poleg tega, da je naš med varen je na 15. mednarodnem ocenjevanju medu dosegel zavidanja vredne rezultate pri ocenjevanju organoleptičnih lastnosti.

 

 

 

Tako kot v preteklih letih je tudi v tem letu naš pridelek medu na ocenjevanjih medu dosegel zelo dobre rezultate. Tako je denimo kostanjev med pretekle sezone na mednarodnem ocenjevanju medu v Zagrebu prejel zlato odličje in bil uvrščen med najboljše.

Pokal za osvojeno prvo mesto med cvetličnim medom na mednarodnem ocenjevanju medu Semič 2003.

Martin boža čebelice

Poleg pridelave čebeljih pridelkov ponudimo lahko tudi rodovniške matice kranjske sivke vzrejene na plemenilni postaji Rog - Ponikve v osrčju Kočevskega Roga. Njihova značilnost je poleg marljivega nabiranja medu tudi mirnost.

 

Stran je postavil Stane Plut                                                           Zadnja osvežitev: 20.12.2018