Tam, kjer so doma bele breze, tam so doma naše čebele, ki še lahko uživajo v nabiranju nektarja in mane v neokrnjeni naravi.

 

 

Prva stran Belokranjski med Cvetni prah Matični mleček Propolis Vosek Ostalo Cenik O nas Kontakt Ali veš... Povezave
                      Krvavčji Vrh

Med iz Bele krajine                                                                    

V kaj pakiramo naš med

 

Naš med je označen s preleko "Med iz Bele krajine"

Na tej strani vam bomo predstavili naš "Belokranjski med", ki je pridelan v neokrnjenem okolju, brez mono kultur in intenzivnih nasadov. Zaman ga boste iskali na policah trgovin. Naš pridelek prodajamo na domu, kjer vam omogočimo, da ga poskusite in se šele za tem odločite za nakup. Kupite ga lahko tudi na turistični domačiji Raztresen v Jankovičih, pošljemo pa vam ga lahko tudi po pošti. Ker nimamo čebelarstva z velikim številom panjev, so naši pridelki skrbno pridelani in negovani, predvsem pa se trudimo ohraniti takšno kvaliteto pridelka, ki jo zagotavljajo čebele, dokler je pridelek še v panju. Zaradi navedenega nimamo v ponudbi neomejenih količin pridelkov in lahko nekatere sorte medu poidejo med letom.

Prostor v katerem točimo med in kjer je kasneje shranjen, mora ustrezati pogojem za delo z živili. Navsezadnje med ni le živilo, radi mu pripisujemo še vrsto ostalih lastnosti, ki ga uvrščajo v domačo lekarno, zato mora biti temu primerno opremljen tudi prostor, kjer delamo. Velik pomen dajemo tudi posodi, kjer je shranjen med. Ta mora ustrezati predpisom za posodo, v kateri se lahko hranijo živila.

Med je shranjen v posodi primerni za hranjenje živil.

Diplome iz različnih ocenjevanj medu.

Rezultat skrbnega dela so številne diplome za kakovost prejete doma in v tujini. Posebej se radi pohvalimo z kakovostjo belokranjskega cvetličnega medu, ki redno sega po najvišjih priznanjih na mednarodnem ocenjevanju medu v Semiču. V kategoriji cvetličnega medu smo že imeli prvaka sorte v mednarodni konkurenci in seveda najbolje ocenjeni vzorec cvetličnega medu v Beli krajini.

Če vas je zamikalo, da bi poskusili med iz našega čebelnjaka, nam pišite na elektronski naslov, pokličite po telefonu 041 358 557. Veseli bomo vašega obiska, skupaj si bomo privoščili kozarec kranjske medice in z vami pokramljali, seveda o čem drugem, če ne o čebelah, njihovi pridnosti in dobrotah, ki jih prinesejo iz narave.
Če nas ne morete obiskati, se bomo dogovorili o kakšnem drugačnem načinu dobave. In še nekaj, če kljub vsem ''referencam'' med ne bo po vašem okusu, ga boste lahko zamenjali za drugačno sorto, ali pa vam bomo za vrnjen med vrnili kupnino.

Redno prizkušanje kakovosti na ocenjevanjih medu je porok tudi za kakovost pridelka, ki vam ga lahko ponudimo.